CSS3 nam je prinesel 116 novih lastnosti, pa vendar so pozabili na eno izmed glavnih lastnosti. Urejanje izgleda select elementa s pomočo CSS-ja. Ker si včasih zaželimo, da bi bil izgled popoln si spodaj poglejmo primer kako zamaskirati select list element.
CSS3 je prinesel razvijalcem spletnih strani boljše življenje. :) Izdelava zaobljenih robov, senc, prelivov z uporabo slik je bila mučna in zamudna. Ker pa se je v razvoju spletnih brskalnikov vsak lotil reševanja problema na svoj način, je potrebno izdelati svojo kodo. In le to najhitreje naredimo z uporabo CSS3 generatorja.
Ste velik "fen" Joomle, vendar pa včasih za zelo preprosto spletno stran ali za "cron job" skripto ne potrebujete vseh komponent, modulov in odvečne kode, bi vam pa prav prišle knjižnice za dostop do baze in drugi bonbončki. Joomla omogoča da uporabite samo kar potrebujete.
S pravilnimi oblikami zapisa in stiskanjem slik lahko prihranite veliko prostora. Ampak zakaj pa bi se kdo sploh ukvarjal s stiskanjem slik in drugih datotek, saj je internet postal hiter, prostor na strežniku pa relativno poceni. Vedno več dostopa do internetnih strani poteka preko telefonov in tablic, kjer pa uporabniki plačujejo za prenos podatkov. Poleg tega, hitrosti (še) niso primerljive z dostopom preko optike.